Recognised by Medical Council Of India & Govt. Of India and Affiliated to RGUHS, Bengaluru


News and Events

News and Events

<<  < May-2019 >  >>
SunMonTueWedThuFriSat
010203
050607080911
1213141517
19202122232425
2628293031
  • 16
  • May'19

CISP – Curriculum committee (MEU)


The Curriculum Committee (MEU) has organised a Curriculum Implementation Support Program (CISP)


Date : 16th May 2019, 17th may 2019 & 18th May 2019


Time : 9:00 am to 4:00 pm


Venue : MEU Room (Fifth floor College building)


About the Programme:

A CISP (Curriculum implementation support program) workshop for faculty of the institute was held on 16th – 18th May- 2019 from 9 AM to 5 PM in presence of observer from nodal centre. 29 faculty members attended the program and they were awarded MCI recongnised certificate for CISP. The program was conducted in the MEU room by the curriculum committee (5th floor, college building).

Day 1

Time

Session

Objectives

Duration

Faculty

9:00-9:30

Registration, inauguration, ice breaking

Ice breaking and introduction of participants and faculty

30 minutes

Dr. Rajagopalan S

9:30-10:30

Competency based medical education (CBME)

Definition of competency,

Difference between competency, objectives & outcomes
(with examples);

introduction to CBME, salient differences from conventional
model

60 minutes

Dr. Prema R

10:30-11:00

Tea

11:00-11:30

IMG: Goals, roles &Competencies

How to link national health needs to competencies and
objectives

30 minutes

Dr. Prashanth kumar M

11:30-12:30

Deriving objectives from competencies

Demonstrate linking of competency with domains of learning
using the competency sheet

60 minutes

Dr. Priyanka Singh

12.30-13.00

Linking competency objectives to Teaching Learning Methods
(TLM)

Hands-on experience – group work, small groups work with
faculty, emphasis on proper alignment, discuss relevant TL
methods

30 minutes

Dr. Prashanth kumar M

13:00

Lunch

13:45-14.:30

Proposed changes in Graduate Medical Education Regulations
(GMER) 2019

Time frame, training methods, integration, assessment, new
additions like Foundation Course, formative feedback

45 minutes

Dr. Priyanka Singh

14:30-14:45

Tea

14:45-15:15

Electives

Concept of electives

30 minutes

Dr. Rajagopalan S

15:15-16:00

Foundation Course

Concept, components, timeframe & examples

60 minutes

Dr. Priyanka Singh

16:00-17:00

AETCOM module

Purpose, mission and objectives & booklet review

60 minutes

Dr. Rajagopalan S

Day 2

Time

Session

Objectives

Duration

Faculty

9:00-11.00

Early Clinical Exposure (ECE)

Concept, framework & group activity

120 minutes

Dr. Prema R

11.15

Tea

11.15-13.00

Integration

Concept, framework (using examples from competency table)

105 minutes

Dr. Prema R

13.00

Lunch

14.00

Aligning & integrating competencies

Designing time table

60 minutes

Dr. Prakash R

15:00

Tea

15.15-17.00

Skills training

Competency acquisition, Skills lab: group activity

105 minutes

Dr. Prakash R

Day 3

Time

Session

Objectives

Duration

Faculty

9.00-10.00

Assessment in CBME

Principles as relevant to CBME, assessment methods

60 minutes

Dr. Prakash R

10:00-11.00

Aligning assessment to competency objectives &TLM

Group activity

60 minutes

Dr. Prakash R

11.00

Tea

11.15-11.45

Learning Resource Materials

Sharing/ discussion

30 minutes

Dr. Prashanth kumar M

11.45-12.45

Curricular governance

Presentation & discussion

60 minutes

Dr. Rajagopalan S

12.45

Lunch

13:45-14:45

The road ahead

Training and faculty development

60 minutes

Dr. Prashanth kumar M

14.45

Tea

15.00-16.00

Feedback from participants

Program evaluation and feedback on implementation

60 minutes

Dr. Priyanka Singh

16:00-16.30

Open house

16.30-17.00

Valedictory